Toiminta-ajatus

Klubin tarkoituksena on luoda ja ylläpitää hyvää ystävyyttä, keskinäistä yhteisymmärrystä ja kiinteitä ystävyyssuhteita klubiin laaja-alaisesti eri ammattialoilta valittujen jäsenten kesken. Teemme yhdessä aktiivista työtä nuorten, ikääntyvien ja apua tarvitsevien tukemiseksi.

Klubi luo edellytykset vapaalle keskustelulle kaikista yleisesti kiinnostavista asioista, sekä kannustaa palvelunhaluisia ihmisiä epäitsekkääseen toimintaan kansallisella ja kansainvälisellä taholla. Toiminta tarjoaa jäsenille mahdollisuuden toimia sosiaalisessa yhteisössä, kehittyä ihmisenä sekä solmia kontakteja kotimaassa ja ulkomailla.

Lions-arvot

Klubin toimintaa ohjaavat ennen kaikkea lionsjärjestön yleiset periaatteet, mutta myös
seuraavat perusarvot.

-  Auttamishalu
-  Innovatiivisuus
-  Sitoutuneisuus
-  Talkootyö
-  Yhteishenki

Motto: Me palvelemme ohjaa toimintaamme.

Lähimmäisten auttaminen

Autetaan ikäihmisiä ja vanhuksia elämään ihmisarvoista elämää. Järjestämällä heille suunnattuja virkistys- ja muita tapahtumia (mm. vanhainkotikäynnit, ulkoiluttaminen, ystävänä oleminen yksinäisille).

Autetaan nuoria etenemään ammatti- ja harrastustoiminnoissa (mm. apurahat, kansainvälinen opiskelijavaihto, koulutustoiminta).

Autetaan myös tosihädässä olevia ja edistetään siten ihmisten tasa-arvoisuutta yhteiskunnassa. (mm. onnettomuuden uhreiksi joutuneita, tulipalossa omaisuutensa menettäneitä)

 

Kuvia toiminnasta:

Klubi-illassa 2.10.2018 ansioituneita lioneja.

  Kuvassa saksalainen nuorisovaihto-oppilas Justus Fiedler ja lion Maija-Leenan tyttärenpoika Jasper Voutilainen. 

 

Konneveden risteilyllä maisemia kelpasi katsella.

 

 

Karttulan yläkoulun oppilaat osallistuivat Rauhanjulistekilpailuun opettaja Tuomas Oinosen opastuksella. Teoksista raati valitsi parhaaksi  7. luokkalaisen Konsta Karhusen piirrustuksen.

Konsta Karhunen kertoo tekemästään kuvasta seuraavaa:
Toivoisin, että tulevaisuudessa ei olisi rasismia. Tulevaisuudessa nuoret rakentavat rauhaa maailmaan, ettei tulisi sotaa.
 
Arvosteluraatilaiset presidentti Ritva ja lionit Jyrki ja Johannes tutkimassa piirrustuksia.
 
 
Maalaismarkkinoilla Hermannitalolla oltiin taas mukana "talkoissa". Tuottokin oli oikein mukava. Kiitos kaikille lahjoittajille ja talkoolaisille.

 

Lionsit mukana Suomi 100 vuotta tapahtumassa Karttulan torilla.

Linonsit kuljettivat palvelutalon asukkaat

 Lionsit kuljettivat palvelutalon asukkaita katsomaan Hermannin kesäteatterin esitystä Käspaikkaa. Monen silmät kostuivat vaikuttavan näytelmän aikana. Näytelmän käsikirjoituksesta vastasi taas yhden kerran Lion Juhani Airan puoliso Marja.

 

 

______________________________________________________________________________

Saittamajalla siivous ja polttopuu talkooot 13.5. lauantaina. Sahat soi ja kirveet heilui, Esko hoiteli hytraulista voimaa. Kuvassa vasemmalta Martti Kukkonen, Juha Pirskanen, tautalla Esko Oksman ja Esko Huovinen. Maija-Leena Limnell hoiti talkoissa porukan huoltotoiminnan ja
ahkeroi koko majan siivouksen, tietty Tapani auttoi hankalien ikkunoiden auki
pidossa.

 


 

Lions Club Karttulan 9.5 pidetyn klubi illan päätteeksi vaihdettiin  presidentin/ puheenjohtajan nuija sekä vuoden klubiriipus. Oikealla väistyvä presidentti Mervi Jääskeläinen ja vasemmalla tulevan kauden presidentti Ritva Suomalainen.

 

Viranomaisen läsnä ollessa todettiin Karttulan torilla varjossa 1.5.2017 klo 12.00 lämpötilan olevan +7,1 astetta celsiusta. Oikeita arvauksia oli kaksi kappaletta ja heidän kesken suoritettiin arvonta ja voittajaksi  selvisi Antti Kivelä Kuopiosta. Voittajalle ilmoitettiin voitosta puhelimitse ja hänelle toimitettiin 350 euron arvoinen lahjakortti, jolla voi polkupyörän hankkia.

Tuotto käytetään Karttulan koululaisten stipendeihin ja nuorisotyöhön. Onnittelut voittajalle ja kiitokset kaikille arvauskilpailuun osallistuneille.

 

 

LC-Karttulan alueella vieraili, joulun ja uudenvuoden vaihteessa Malesialainen Lau Shao Han. Hän oli Ropposen perheen vieraana Airakselassa. Malesiassa Shao Han asuu perheineen Kuala Lumpurissa. Kuvassa vasemmalla Shao Han ja Jaakko Ropponen oikealla

22.12 Tapasimme tällä porukalla Shao Hanin ja Jaakon, vietimme oikein mukavan illan pipareita ja klögiä nauttien. Jaakko ja Mervi tulkkasi ja  tietoja ja ajatuksia vaihdettin vilkkaasti, Shao Han oli erittäin avoin ja todella mukava henkilö. Hieman hän oli kummastellut tuloa Suomeen ensin Raisioon ja sekin on jo verraten, hiljainen verraten  Kuala Lumpuriin miljoonine asukkaineen, sitten Airakselaan, siis vielä enemmän ns. hiljaiselle maaseudulla. Shao Han toivoi kokevansa kovia pakkasia, revontulia ja lumisadetta, nämä kaikki taisivat toteutua, kotiin hän lähti 3.1.

Kuvassa presidentti vas. Mervi keskellä Shao Han ja Jaakko. Mervillä kädessä Shao Hanin tuoma viiri ja pinssi, Shaolla Karttulan viiri ja Jaakolla Norjan tuomisina Norjalainen paikallisen klubin viiri.

Vasemmalta Mervi, Jaakko, Shao Han, Esko H, Jouni,  ja Inkeri, kuvan nappasi Jyrki.
 


Joulukuun klubi kokouksessa palkittiin 10 vuoden jäsenyydestä chevronilla, vas Jouni Sormunen ja Esko Oksman, myös Johannes Hartikainen oli palkittavia, hän oli estynyt. Muut kuvassa olijat Esko Huovinen, Kaarina Pekkarinen, Ritva Suomalainen ja presidentti Mervi JääskeläinenPikkujoulua vietettiin 2.12.2016 Marjatila Hussolassa ruokailun ja keskustelun merkeissä. Mukavaa oli ja ruoka oli hyvää.


Syyskuun klubi tapaamisessa otettiin Lion Club Karttulaan uusi jäsen. Kuvassa vas. ykkös varapiirikuvernööri Tuula Väätäinen, presidentti Mervi Jääskeläinen, uusi jäsen Maija-Leena Limnell ja sihteeri Esko Oksman.


Kesällä olimme lions klubi porukalla, reserviläisten kanssa puutalkoissa sotaveteraani Kalervo Ovaskaisella. Kuvassa vas. Markku Asikainen, Inkeri Viitanen ja taka alalla sahamiehet pätkii halottavia pätkiä puista. Talo tarjosi maittavat kalakeitot ja hyvät kahvit. Kiitos siitä heille.


Halkaisukoneella vas. Inkeri ja Lassi sekä toisella koneella Kari Matilainen. Selin oleva henkilö ei nimi tiedossa.


Keväällä klubi illassa lionit ja puolisot järjestivät muotinäytöksen ja vaatteiden sovitus/ osto tilaisuuden Naistenvaate liike Katin kanssa yhteistyössä.

 

Lämpimät terveiset Tahkolta ja Iloiset onnittelut koko klubillemme. Tarkempi info tapahtumasta seuraavassa kuukausikokouksessa. Vuosikokousterveisin Mervi, Jyrki ja Inkeri


 

LC - Karttula sai uusia jäseniä


Kuvassa vasemmalta varapiirikuvernööri Tuula Väätäinen, takana LC-Karttula presidentti Juha Pirskanen. Uudet jäsenet viirit käsessä vas. Kaarina Pekkarinen, Mikko Väisänen, Veikko Pulkkinen, Ilkka Knuutinen ja Sari Tykkyläinen.  Oikealta lohkon puheenjohtajan LC-Karttula Jyrki Viitanen, kummi Pertti Pohjolainen, kummi Pentti Pohjolainen ja Jouko Huuskosen puoliso Marja-Leena.
 

K-piirin 2.alueen 2.lohkon klupit järjestivät pilkkikilpailun Suonenjoella Iisvedellä, Pentti Sinkkilä rannassa.


 Kisan miesten sarjan voitti Esko Oksman Lc-Karttula, kalaa oli 300 g.  ENSI VUONNA KISAN JÄRJESTÄÄ LC-KARTTULA


Kilpailuun ilmoittautuminen käynnissä, kilpailun järjesti Lc-Suonenjoki /Soittu


Kilpailussa oli henkilökohtaiset sarjat ja joukkuekilpailu, Tervo voitti, Soittu  kakkonen ja Karttula kolmas. Karttulan joukkueessa onkivat Esko Oksman, Inkeri Viitanen (kuvassa) ja Jyrki Viitanen, pariskunta jäi ilman kalaa, kuten moni muukin kisan onkija.

 

Maaliskuun klubi-ilta


Piirikuvernööri Hannu Nyman ja puoliso Ritva, presidentti Juha Pirskanen, mukaan klubiin palannut Markku Asikainen, Matti Kukkonen ja puoliso Leena, Lauri Vuorisalo ja puoliso Sari, Jouko Huuskonen, Jukka Puustinen ja puoliso Kukka-Maaria sekä kummi Pentti Pohjolainen


 Presidentti ja uudet jäsenet kuvassa, presidentti Juha Pirskanen, mukaan palannut Markku Asikainen, Matti Kukkonen ja puoliso Leena, Lauri Vuorisalo ja puoliso Sari, Jouko Huuskonen, Jukka Puustinen ja puoliso Kukka-Maaria sekä kummi Pentti Pohjolainen


LC-Karttulan maaliskuun klubi-illassa vieraili piirikuvernööri Hannu Nyman puoliso Ritvan kanssa, he juhlistivat viiden uuden jäsenen mukaantuloa. Kuvassa vasemmalta LC-Karttula presidentti Juha Pirskanen, K-piirin piirikuvernööri kaudella 76-77 Lauri Reinikainen, sihteeri Esko Oksman, piirikuvernööri Hannu Nyman ja kukitettu puoliso Ritva.

 

Lionsien pikkujoulu 18.12.15 yhteispalvelupisteessä.

LIONS CLUB KARTTULAN PIKKUJOULUPÖYTÄ ODOTTAA VIERAITAAN

PENTTI, MARJA JA INKERI RUOKAJONOSSA

MARJA AIRA SÄESTÄÄ LAULUJA

ORKESTERIN JÄSEN MAIJA-LEENA SOITTAA

ORKESTERIN JÄSEN ESKO

PRESIDENTTI JUHA MYHÄILEE TONTTULEIKIN TIIMELLYKSESSÄ

TONTTU LAULU LIENEE KYSEESSÄ KUVAELMASTA PÄÄTELLEN

TÄSSÄ TONTTUJOUKKO HIIPII ALLE SILLAN


Lions K-107 piirihallitus kokoontui Karttulan marjakartano Hussolassa 5.9.2015

 


LC-Karttulan kuukausikokouksessa 3.11 puolisoiden lisäksi vierailivat  varapiirikuvernööri Reijo Lyttinen ja puoliso K-piirin jäsenjohtaja Pirjo Järvi. Kuvassa vasemmalta Irma Pirskanen, vieressä LC-Karttulan presidentti Juha Pirskanen, takana seisaallaan Reijo lyttinen.


Kuvassa Pirjo järvi, hän keskittyi puheenvuorossaan klubien jäsenhankintaan ja esimerkkejä onnistuneista klubeista.


Kuvassa jäseniä puolisoineen, kokouksen alussa pidimme hiljaisen hetken edesmenneen varapresidenttimme Juha Nyyssösen muistolle (kuva). Kuvassa keskellä perustajajäsenemme Lauri Reinikainen kertoo klubin historiasta kokoukselle.


Kuvassa varapiirikuvernööri Reino Lyttinen.

 

 

Karttulan leijonat pihatalkoissa Syvänniemellä 16.9.2015, leikattiin pitkäksi käynyttä nurmikkoa ja 
raivattiin pihaa muiltakin osin kuntoon. Kohteen omistaja on ollut Karttulan Lions clubin jäsen ja toiminut mm. presidenttinä.


Kuva Liisa Reinikainen 

Leijonat klapitalkoissa Marja ja Markku Asikaisen luona 29.8.2015.
Markku Asikaiselta jäi hommat kesken joutuessaan kesäkuun alussa isoon leikkaukseen.

Marja piti huolta talkoolaisista ihastelee kuinka paljon tuli klapeja. Markku oli vielä
sairaalassa mutta hengessä mukana. KIITOS LEIJONAT!


Ikäihmisiä Lionsien vieraina 31.7.2015 teatteri Hermannissa nauttimassa Tositarkoituksella musiikki esityksestä ja väliajalla kahvituksesta.


 

________________________________________________________________________________

1.5.2015  Vapun lämpötila-arvaus

Viranomaisen läsnä ollessa todettiin Karttulan torilla varjossa kello 12:00 lämpötilan olevan +11,4 astetta celsiusta
Oikein arvanneita ei ollut, joten todettiin lähinnä olevat arvaukset, joita oli +11,5 astetta kuusi kappaletta ja +11,3 astetta neljä kappaletta. Näiden kesken suoritettiin arvonta ja voittajaksi selvisi Harri Jokitörmä Tervosta ( kuvassa tyytyväinen voittaja lahjakortin kanssa ).

Onnittelut voittajalle ja kiitokset kaikille arvauskilpailuun osallistuneille.
 

27.1.2015 Karttulan vuodeosastolla

LC Karttulan joulumyyjäisistä 2014 saamallaan tulolla hankittiin 2 televisiota Karttulan terveyskeskuksen vuodeosastolle, jossa on vielä potilashuoneita ilman televisiota. Kaikilla oli hyvä mieli, niin vastaanottajilla kuin luovuttajilla vaikka muuten vuodeosastolla on odottava tunnelma. Mitähän se SOTE – uudistus tuo muutoksia toimintaan?

 

Klubi-ilta 4.11.2014 Eevantalolla

Presidentti tutkii ohjeistusta tulevalle tapahtumalle.

Kaikki Valmiina.

Tervetuloa uudet tulevat jäsenet ja muut Lionsit.

Lions lupaus tulevilta lionseilta.

Uudet Lionsit, Ritva Suomalainen, Pentti Pohjolainen, Juha Nyyssönen sekä presidentti Asikainen ja past presidentti Kiiski yhteispotretissa.

Reinikainen kertoo LC Karttulan historiaa.

Vanhat jäsenet mietteissään.

Tulevat joulumyyjäiset pohdinnassa.


 

Uusi toimintakausi käynnistyi klubi-illalla 2.9.2014 Eevantalolla jossa erityisvieraana oli läsnä piirikuvernööri Pekka Seppä Seija vaimonsa kanssa.

Kesän jälkeen hyvillä mielin Lions klubi-iltaan.

Odottelua ennen aloitusta.

Kesän Luons vaihto-oppilaat valmistautuvat esittelemään matkaansa.
Ilona Koski, Jenna Huisman ja Elina Karkunen.

Piirikuvernööri Pekka Seppä kertoilee Lions kuulumisia.

Seija ja Pekka Seppä

Tytöt vauhdissa.

Ja tietysti yhteispotretti.

Lionseja.

Tuleva jäsen Juha Nyyssönen.

Piirikuvernööri vauhdissa.

Virin luovutus.

Ja yhteispotretti.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Toimintaa 2012 -

MILJOONA PUUTA
Puu on ikivanha symboli, se kertoo elämästä, jatkuvuudesta ja kasvusta.
Suomessa on luonnostaan paljon metsää, se on ollut meille aina elinehto. Sanotaanhan, että Suomi elää metsästä ja puusta. Puu ja puusta jalostettavat tuotteet ovat edelleen yksi teollisuutemme ja vaurautemme tukijaloista. Puu ja metsä ovat myös osa suomalaista sielun maisemaa. Suomalainen rauhoittuu metsässä ja kokee olonsa siellä turvalliseksi.
Kansainvälisen presidentin Wing-Kun Tamin tavoite ja Lionien maailmanlaajuinen kampanja on istuttaa miljoona puuta kauden  2011-2012 aikana. Se on alle yksi puu jäsentä kohti. Suomalaisesta näkökulmasta asialla on suuri symbolinen merkitys.
Kiinalainen sanalaskukin sanoo: ”Jos haluat ajatella ensi vuoteen, kylvä siemen. Jos haluat ajatella 10 vuoden päähän, istuta puu.”
Myös LC Karttula on kantanut kortensa kekoon istuttamalla kaksi puuta Karttulaan, Syvänniemen Ortodoksisen rukoushuoneen pihalle.
Karttulan Ortodoksinen rukoushuone on ensimmäinen sodan jälkeen rakennettu Ortodoksinen rukoushuone,  "tsasouna".  Noista ajoista lähtien Syvänniemellä asuva Vilho Kujapelto on ollut aktiivisesti mukana tsasounan rakentamisessa, kunnostamisessa ja muutenkin aktiivisena seurakunnan jäsenenä. Vilho puhui jo muutama vuosi sitten, että hän on kasvattanut siemenestä asti erikoisia kuusia (pihtoja) ja hän haluaisi, että niistä kaksi istutettaisiin tsasounan pihalle muistoksi.
Syksyllä kun klubi kuuli puunistutuskampanjasta niin päätettiin pistää pystyyn talkoot ja istuttaa puut.
Näin sitten eräänä syyskuun iltana 10 lionia teki urakan ja Vilhon metsästä siirrettiin kaksi jo yli kaksi metristä puuta tsasounan pihalle.
Kuva: Jyrki Viitanen

 

Lions Club Karttula vieraili Sepposen pariskunnan luona talvella, puolisot olivat mukana. Tarjoilu oli maittavaa, yhdessä olo hyvin mukavaa ja viihtyisää. Kuvassa paikalla pidetty hallituksen kokous menossa. Samaan aikaa puolisot olivat saunomassa ja taisivatpa kaikki käydä avannossa vilvoittelemassa. Miehet kylpivät heidän jälkeen ja joku uskaltautui avantoonkin. Erittäin kiva ja viihtyisä ilta KIITOKSET SEPPOSEN PARISKUNNALLE.

 Lauri Jokinen kävi noutamassa v 2013 vappuarvonnan palkinnon. Kuvassa vasemmalla voittajan edustaja.

 

Lions Club Karttulan alkavan kauden presidentti Kari Matilainen Pihkainmäen koulun edustalla.

 

Kuva Pihkainmäen koulun Hymy patsaiden jakotilaisuudesta, patsaat lahjoitti Lions Club Karttula.

Vasemmalta, hymypoika Petteri Ruotsalainen, hymytyttö Roosa Aartonen, Pihkainmäen koulun rehtori Sami Varis, Lion Club Karttula Kari Matilainen,

Pihkisvanhikset ry: puheenjohtaja Jarkko Kuhanen ja sihteeri Tarja Kantoluoto.

 

Uusi kausi on käynnistynyt. Kuvia syksyn ensimmäisestä kokouksesta Saittamajalla jossa mm. Lions vaihto-oppilas Tuija Nuutinen kertoi nuorisovaihtomatkastaan ja uudeksi klubin jäseneksi vastaanotettiin Tiina Paulus.

 

 

Tunnelmaa kahvin kera ennen kokousta.

Tuija Nuutinen kertoo matkastaan.

Tuija kertoilee matkakokemuksistaan.

 

 

Tiina Paulus vastaanotettiin klubin jäseneksi. Vasemmalla Tiinan Lions kummi Sija Sutinen, keskellä presidentti Kari Matilainen ja oikealla Tiina Paulus.

Iloisia Lions Karttulan jäseniä.

Uusi jäsen on saatu Lionseihin.

Karttulan Lions Clubin vieraana kävi K-piirin johtoa marraskuun kuukausikokouksessa. Vasemmalla Uolevi Ruhanen, Rautalampi/ Malvi. II alueen 2.lohkon puheenjohtaja. Keskellä Urho Karhu, Rautalampi/ Malvi, AR-säätiö, adressit ja kortit, varainkeruu PJ. Oikealla Hannu Nyman, Iisalmi/ Koljonvirta II varapiirikuvernööri.

Karttulan Lions Clubin kuukausikokouksen osallistujia ja K-piirin vieraat oikealla.

_____________________________________________________________________________

LC Karttulan kuukausikokous ja pikkujoulu 7.12.2013 Eevan talollaJäseneksi otettiin Pertti Pohjolainen.Perustajajäsenet.

Vuoden yrittäjä Eeva huomioitiin pienellä kukkapuskalla.

Kokous ja pikkujouluväkeä, vielä vähän odottava tunnelma.

Menneen ajan muisteloa, Lauri Reinikainen piirin alkuvuosien piirikuvernööri.

Pukkikin kävi meitä tervehtimässä.

"tip tap tip tap tippetippe tippetippe tip tip tap............."

 

Olimme mukana kansallisen veteraanipäivän järjestelyissä 24.4.2014 jossa järjestelyjen päävastuu oli Karttulan reserviläisillä.

Odottavaa tunnelmaa juhlapaikalla Hermannintalolla.

Lipinnosto Hermannilla

Veikko ja Jari neuvottelevat

Sankarihautausmaalla

Kokkeja

Jorma Hynninen, ilmavoimien soittokunta ja Vinosyöttö kuoro

Jorma Hynninen ja Jouni Somero

Juhlapuheen pitäjä

Juhlavieraita

Talkoot Saittamajalla 3.5.2014
Klubi-ilta Caravan Larvannon tiloissa 6.5.2014


Viirin luovutus Pertti Larvannolle


Sitten pidettiin kokousta


Jonka jälkeen Pertti kertoili matkailuauto bisneksestä


Keskustelua riitti

Televisioiden lahjoitus Karttulan vuodeosastolle 27.5.2014


Oikein virallinen potrettikuva ja yksi tv näytillä


Reinikainen elementissään


Ja sitten kahvit ja vapaata keskustelua

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online